Nicklas Persson, VD, nominerad till Årets Företagare i Malmö 2016

Sedan 1985 har årets företagare utsetts av organisationen Företagarna och i Malmö görs det i samarbete med Malmö Stad och Swedbank! AddPro:s VD Nicklas Persson är nominerad, som en av tre personer, till Årets Företagare i Malmö!

AddPro etablerades år 2000 i Malmö och har vuxit snabbt sedan etableringen i både Sverige och Danmark och haft delägare från både Danmark och Tyskland tillsammans med de ursprungliga grundarna Robert Hansson, Klas Ljunggren, Magnus Norling och Nicklas Persson.

2014 sysselsatte verksamheten nära 300 personer och omsatte ca: 650 MSEK. Verksamheten delades då upp i två strategiska verksamheter där grundarna senare samma år köpte loss två affärsområden, finansbolaget AddPro Finans, två datacenters, varumärket AddPro och tog över runt 100 anställda. Verksamheten satte omedelbart kurs mot att skapa Sveriges ledande Moln- och Applikationsintegratör. Delen som köptes loss omsatte då ca: 180 MSEK och 2017 beräknas bolaget omsätta ca: 300 MSEK och sysselsätta över 200 personer. Hela tillväxten har skett organisk och i samband med utköpet 2014 utökades partnerskaran till att inkludera Mattias Andersson, Jörgen Pålson och Ove Flenhagen som är affärsområdesanvariga samt CFO inom bolaget.

AddPro har vunnit flera utmärkelser och erkännande under 2015 och 2016. Bland annat rankas AddPro högst i Sverige 2016 av kunderna inom området Konsulttjänster samt att grundarna 2015 utsågs till Årets Grundare 2015 i södra Sverige av organisationen Founders Alliance.

– Jag är otroligt glad och stolt över att ha blivit nominerad till Årets Företagare i Malmö 2016. Det känns riktigt kul och inspirerande att det finns personer utanför AddPro som lägger märke till vad vi gör. Jag har förmånen att få vara ansvarig för en helt fantastisk organisation med otroligt duktiga och passionerade medarbetare som dagligen levererar konkurrenskraft till våra kunder. Jag anser därför att nomineringen inkluderar alla anställda på AddPro efterom vi arbetar som ett kapitalistiskt kollektiv där alla har lika viktiga roller säger Nicklas Persson, VD på AddPro.

– Under 2015 påbörjade vi en mycket spännande resa, AddPro ver 2.0, där vi transfererar hela AddPros verksamhet och personal från att agera som en IT-partner till att agera som våra kunders affärspartner. Vi kommer alltid att ha tekniken i ”bottenplattan” av vår leverans men vårt huvudsakliga uppdrag till våra kunder är att hjälpa dem stärka sin konkurrenskraft på sina respektive marknader. Det gör vi såklart med hjälp av IT men vi sitter allt oftare med i diskussionerna med våra kunders företagsledning och VD för att hjälpa till med kunskapen om hur IT-lösningar kan bidra till företagens lönsamhet och försäljningsutveckling. Det är en otroligt spännande utveckling och resa och vi är övertygade om att detta är saker som juryn uppmärksammat vilket gör nomineringen extra kul fortsätter Nicklas Persson.

Relaterade nyheter

22 september, 2023

JDM blir en del av itm8!

18 september, 2023

AddPro etablerar ett nytt affärsområde inom SMB-segmentet genom att förvärva Sotea AB