AddPro accelererar verksamheten – tillsätter ny styrelse

Axcel, en av nordens ledande private equity-investerare, inledde under sommaren 2020 ett partnerskap med marknadsledande AddPro. AddPro har varit i en otroligt expansiv fas det senaste året och i samband med det nya partnerskapet har en ny skicklig styrelse fastställts.
Vi är otroligt glada över att vi har berikats med sådan kompetens. Nu accelererar vi ytterligare för att utveckla vår verksamhet, säger Nicklas Persson, vd och medgrundare av AddPro.

AddPro grundades år 2000 och sedan dess har utvecklingen av applikations- och molnintegratören gått spikrakt uppåt – och på senaste tid i raketfart. Över tjugo år senare består AddPro av cirka 350 topprankade konsulter där hela 85 procent är tekniska affärsspecialister som är verksamma i något av bolagets kompetensområden.  Verksamheten har planer på att växa med ytterligare 100 nya medarbetare under 2021. AddPro arbetar aktivt tillsammans med strategiska leverantörer och utvalda molntjänster mot målet att leverera en kombination av lösningar som möter kundernas verksamhetskrav, men även överträffar dem.
Vi hjälper våra kunder med integration, migrering, strategi och administration av deras IT-system. I alla delar av vårt arbete strävar vi efter att leverera det där lilla extra, säger Nicklas Persson.

Stark företagskultur och stora mål

Kort efter det inledda partnerskapet med Axcel påbörjades en rekrytering för den nya styrelsen. Målet var att berika och komplettera AddPros redan gedigna kunskap inom allt ifrån mjukvaruindustrin och applikationsutveckling till cyber security och telekom.

Efter en intensiv rekryteringsfas under hösten 2020 kunde AddPro fastställa att de lyckats hitta rätt personer för styrelsen. Utöver Christian Bamberger Bro och Björn Larsson som rekryterades internt från Axcel rekryterades tre externa styrelsemedlemmar. Bland annat Anders Lidbeck, tidigare VD på tech-företaget Enea AB och mjukvaruföretaget Telelogic AB, som kommer att axla rollen som styrelseordförande. Dessutom värvades den tidigare managementkonsulten Kari Forsén som har över 30 års erfarenhet av IT-branschen från bland annat Avanade och Capgemini. Frank Vium är den tredje av de nya styrelsemedlemmarna och kommer senast från en roll som Head of Customer Success för västra Europa på Microsoft.
Vi är väldigt nöjda med tillskotten och övertygade om att de kommer att  bidra till att utveckla den redan starka företagskulturen. Vi har stora mål inför framtiden och är säkra på att vi, med hjälp av den nya styrelsen och kompetensen som de besitter, kommer att nå dem, fortsätter Nicklas Persson.

AddPro levererar högst värde

De senaste sex åren har undersökningarna som gjorts av Radar Ecosystem Specialists genererat ett tydligt kvitto på AddPros hårda arbete. Majoriteten av undersökningarna har nämligen listat AddPro som nummer ett av kunderna i Sverige bland de tech-företag som levererat högst värde per insatt krona. I framtiden strävar AddPro efter att etablera sig som självklara spelare även utanför Norden.
– Vi har redan globala kunder som vi proaktivt hjälper oavsett var de befinner sig, men målet är att växa ännu mer i Europa och att göra det “The AddPro Way”, vilket innebär att vi ständigt måste utmana oss själva lite mer och bli lite bättre, avslutar Nicklas Persson.

Relaterade nyheter

22 september, 2023

JDM blir en del av itm8!

18 september, 2023

AddPro etablerar ett nytt affärsområde inom SMB-segmentet genom att förvärva Sotea AB